La nostra visita a les granges de MOIXINA


El 18 d’octubre CARNSB va organitzar una jornada de visita a les seves granges per a un grup de clients de MOIXINA. Comencem la visita en les seves instal·lacions de MERCABARNA, des d’on un autocar ens va traslladar fins a la COOPERATIVA D’IVARS a Ivars d’Urgell.

Allí vam ser rebuts pel president de PROVACUNO Eliseo Isla qui ens va acompanyar al llarg de tota la visita a les Granges. PROVACUNO és l’organització interprofessional de la carn de vedella a nivell nacional, aglutina a criadors, processadors i comercialitzadors de carn de boví.

Exposició sobre la Cooperativa

Després d’un cafè de benvinguda, els integrants del grup assistim a una breu exposició sobre la Cooperativa i la seva història a càrrec del seu actual director general Antonio Pané, aquest va fer especial èmfasi en l’esperit de cooperació dels socis d’aquesta entitat, integrada per agricultors que proveeixen el pinso i ramaders que crien els animals. Tot un exemple de sostenibilitat d’una població que viu en el camp i el cuida.

Tot seguit Javier López, el gerent de PROVACUNO ens va explicar les principals iniciatives que aquesta associació està duent a terme per a promoure el consum de carn de boví a ESPANYA. Val la pena una visita a la web www.fansdevacuno.com , on podreu veure els continguts i anuncis que han anat publicant, i que posen a la disposició dels professionals de carnisseries, veritablement interessants i alguns molt divertits.

Propietats de la carn MOIXINA.

Posteriorment assistim a una presentació de MOIXINA, la carn més gustosa i tendra. Ens van explicar el procés de cria d’aquestes vedelles, i de les raons del perquè la carn de MOIXINA ofereix les seves excel·lents propietats organolèptiques, tan apreciades en la cuina.  El secret no és un altre que, les vedelles són criades amb una alimentació vegetal preparada pels propis grangers amb una composició de cereals ben equilibrada, i una excel·lent cura al llarg de la seva vida.

La jornada va continuar amb la visita a una granja tradicional de MOIXINA, la granja *AGROMONT. Allí vam poder veure vedelles en diferents etapes de la seva cria, des de la transició de la llet al pinso vegetal, i altres exemplars més madurs. Tots apreciem el bon tracte que reben els animals, i prova d’això és que en molts casos les vedelles s’acostaven amb curiositat a les persones que estàvem de visita, i més d’un va rebre un bon llepat. Constatem que el BENESTAR ANIMAL és més que un certificat.

El secret no és un altre que, les vedelles són criades amb una alimentació vegetal preparada pels propis grangers amb una composició de cereals ben equilibrada, i una excel·lent cura al llarg de la seva vida.

Després visitem una segona granja de MOIXINA de gran extensió, CA COSTAFREDA, molt moderna i organitzada, tant que fins i tot posseeixen una zona reservada a la recerca, on el IRTA està realitzant un estudi del desenvolupament i creixement d’exemplars de boví.

Reducció d’impacte mig ambiental

El seu propietari Pau Salse ens va explicar que els seus dos fills universitaris seguiran amb la tradició familiar i que, entre altres, estan desenvolupant un projecte per a reciclar residus orgànics i produir abonament orgànic per a la jardineria. Un pas més en favor de la reducció de l’impacte de la seva activitat en el medi ambient. Molt bé CA COSTAFREDA!

Finalitzem la jornada, com no podria ser d’una altra manera, amb una meravellosa barbacoa de MOIXINA als jardins del Restaurant El Resquitx de Mollerusa. 

Moltes gràcies a CARNSB… i molt saborosa i tendra la MOIXINA!!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>